Camera web cu 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 megapixel. Sau cati megapixeli are aparatul tau foto

Ce te faci daca nu esti multumit de calitatea mediocra a webcam-ului cu care a venit laptop-ul si nici nu vrei sa spargi pusculita pentru a-ti cumpara un webcam ultra-performant. Iti folosesti aparatul foto! afla cum.

Avantaje: Imaginea mult mai clara fata de un webcam obisnuit (VGA=0.3MP, 2 MP rezolutia maxima la camerele web de la laptopuri), chiar si fara o lumina puternica frontala (care este absolut necesara pentru un webcam obisnuit).

Ca sa folosesti aparatul foto pe post de camera web, ai nevoie de urmatoarele:

  • aparat foto cu iesire video (de obicei de culoare galbena; aparatul ar trebui sa vina cu un cablu special video).
  • tv tuner cu intrare video (de obicei de culoare galbena; de asemenea unele tv tunere vin cu cabluri adaptoare)
  • cablu video

Si ceva configurari simple.

  1. Conectezi aparatul foto la tv tuner prin intermediul cablului video. Unele aparate foto trebuie conectate si la incarcator pentru a functiona in acest mod. (oricum e o idee buna sa conectezi camera la priza pentru a nu avea surpiza de a se termina acumulatorul cand esti in mijlocul video-chatului).
  2. Treci aparatul foto pe modul „film” si il pornesti.
  3. Testezi daca merge: pornesti programul de tv tuner si schimbi pe intrarea video (CVBS). In acest moment pe ecran ar trebui sa apara ceea ce vede aparatul. Inchizi programul pentru tv tuner.
  4. In Yahoo Messenger, meniul Messenger / My webcam. O fereastra cu camera web ar trebui sa apara:
  5. In aceasta fereastra mergi in meniul File / Preferences / Camera settings / tab-ul Capture Source. Aici definesti sursa care va fi folosita pentru semnalul video. La Video device selectezi Tv Tunerul iar la Video Source selectezi Video Composite (intrarea video) si apesi ok.
  6. Daca totul functioneaza, va arata asa:

Totul functioneaza foarte bine in Yahoo Messenger. In schimb in Skype nu reuseste sa afiseze nimic. Din ce am testat, se pare ca cei de la Skype nu prea le au cu partea video, ceea ce e foarte ciudat avand in vedere ca se ocupa de video-telefonie pe internet. Problema poate fi rezolvata cu ajutorul unui program pentru webcam. Programul poate fi setat sa ia imaginea de la tv tuner, sa ii adauge eventual ceva efecte speciale si sa o prezinte sistemului ca o noua sursa video (un webcam virtual). Skype va fi configurat sa foloseasca aceasta noua sursa video. Un astfel de program este SplitCam.

Cu SplitCam ai si avantajul ca poti folosi concomitent mai multe programe care folosesc camera. Fara el, un webcam poate fi folosit de un singur program la un moment dat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *