Deblocare stick internet Cosmote – ZTE MF637

Pentru a debloca stick-ul de internet de la Cosmote, ZTE MF637:

 • instalati softul de pe stick cu sim-ul de la Cosmote
 • inchideti softul si scoteti stick-ul. Inlocuiti sim-ul din stick cu noul sim (Orange)
 • introduceti stick-ul in calculator; softul Cosmote va porni automat (aici incepe video-ul de mai jos); sim-ul nu va fi recunoscut.
 • inchideti softul Cosmote
 • deschideti dc-unlocker; selectati ZTE la manufacturer si apasati pe lupa pentru a detecta modelul stick-ului
 • apasati pe Unlocking / Unlock
 • Stick-ul este deblocat; softul Cosmote va reporni automat.
 • Reteaua Orange este detectata dar conexiunea de date nu functioneaza. Trebuie modificata configuratia pentru conexiunea de date.
 • In softul Cosmote apasati in ordine pe Settings / Connection / Add
 • Creati o noua conexiune cu numele Config Name: Orange (orice nume merge), dial number: *99#, APN Address: internet. Clic pe Save, Apply, Ok.
 • Clic pe Connect. Stick-ul ar trebui sa se conecteze la internet.

Mai jos un video cu toata procedura:

Dashbord-ul original (softul care se instaleaza pe pc) poate fi descarcat de aici ZTE MODEM MF637 – Dashboard.

Dc-Unlocker il puteti lua de aici.

Alte setari pentru: Orange, Cosmote, Vodafone.

33 de comentarii la „Deblocare stick internet Cosmote – ZTE MF637”

 1. Merge , multumesc !

  ps: cu o cartela rds (digimobil) am incercat, setarile sunt la fel spre uimirea mea, numar *99# si APN „internet”.

 2. bun si cat costa decodarea ca am observat ca trebuie sa cumperi ceva credite! cum sa cumpar adica mai bine spus cate credite sa cumpar in valoare de cat? am un modem ZTE MF637!

 3. da iam urmat//dar am apasat si pe butonul (enable diagnostic port) de sus linga unlock ,,,, ce poate fi demi apare asa ceva (Imposibil de conectat la un computer la distanţă, astfel încât portul de conectare este închisă. Faceţi clic pe “Advanced”, sau contactaţi centrul de asistenţă pentru ajutor, subliniind numărul de eroare.)

 4. Salut pe toata lumea.
  Instructiunile date de voi sunt in regula, insa nu pot rezolva problema mea, asa ca daca aveti timp as aprecia ajutorul vostru. Va spun inca de la inceput ca nu ma pricep asa ca instructiuni cat mai detaliate vor fi de ajutor.
  Speta e cam asa:
  – modem ZTE MF637 primit de la un amic – a fost blocat pe Orange Spania si deblocat de amicul meu, insa nu stiu in ce conditii si cu ce soft. Am incercat sa-l deblochez si eu inca o data dar DC Unlocker zice ca e deblocat deja;
  – sim introdus in prezent de la Vodafone – cartela internet. Mentionez ca sim-ul nu este incarcat cu nicio suma de bani si nici nu l-am activat in vreun fel;
  – la introducerea modemului in laptop se initiaza soft-ul de la Orange „Internet everywhere” care dupa cateva verificari returneaza mesajul INVALID SIM.
  Atasez si un printscreen cu log-ul dat de DC Unlocker client si Orange.
  http://dl.transfer.ro/transfer_ro-30jun-d183f6fa2804.zip

  1. E demult de cand am facut asta dar eu cred ca trebuie sa il activezi. Oricum de conectat nu se conecteaza pana nu pui si ceva credit pe el. Daca ai la cine, incearca sim-ul de Vodafone intr-un stick tot de la Vodafone si vezi daca merge.

  2. Ai introdus setarile pt vodafone?

   Config Name: Vodafone RO

   Dial number: *99# sau *99***1# in caz ca nu merge.

   APN Address: internet.vodafone.ro

 5. in privinta la decodarea modemului ai spus sa urmez pasi de mai sus dar nu mi sa primit ceva uite terog la video-ul meu..
  priveste acest video sa vez cum lam decodat sa vez daca e decodat..
  caci cind pun conectare imi ese un tabel ce contine in el…:
  Imposibil de conectat la un computer la distanţă, astfel încât portul de conectare este închisă. Faceţi clic pe „Advanced”, sau contactaţi centrul de asistenţă pentru ajutor, subliniind numărul de eroare.
  multumesc de ajutor…itra pe acest site : http://skyydark.blogspot.com sa vez video e chiar primul si citva poze cu configurare,,,,

  1. Am intrat dar in video nu se vede nimic ca e rezolutia prea mica. Daca in DC Unlocker afiseaza „unlocked” in fereastra cu text, atunci e deblocat.
   Oricum in poze vad ca i-ai spus sa se conecteze numai prin UTMS. Asta inseamna ca daca nu ai acoperire 3G in zona, nu se conecteaza. Pune-l pe Automatic si vezi ce zice (desi vad ca ai semnal si se pare ca e 3G).

   Am gasit aici setarile pentru tine: http://www.orange.md/?c=2&sc=28&gp=3

   Ar trebui sa scri „internet” cu „i” mic acolo la APN. In rest am aceleasi setari.

 6. am pus automat …si acolo in DC Unlocker este afisat „unlocked” dar oricum imi apare cind dau conect o fereastra ce contine text : Imposibil de conectat la un computer la distanţă, astfel încât portul de conectare este închisă. Faceţi clic pe “Advanced”, sau contactaţi centrul de asistenţă pentru ajutor, subliniind numărul de eroare.

  mie mi se pare ca e din cauza ca am apasat butonul : enable diagnostic port..care se afla mai jos de Unlock in programul de decodare DC Unlocker

  1. atunci nu stiu ce are. Ai credit pe cartela? poate si de asta. Cauta pe cineva local care sa te poata ajuta, poate chiar cei de la Orange. Ei nu au treaba ca nu folosesti stick-ul lor.

 7. Salut. Poti adauga in tutorial setarile pentru utilizatorii vodafone daca vrei.

  Config Name: Vodafone RO

  Dial number: *99# sau *99***1# in caz ca nu merge.

  APN Address: internet.vodafone.ro

 8. Buna ,am incercat sa decodez si eu dar in programul dc.unlock imi da eroare deoarece nu a introdus user si parola…de unde le iau sau cum procedez in acest caz..plss help

 9. Multumim drona.ro ! La mine a functionat conform instructiunilor , folositi varianta v1.00.0460 si totul este o joaca de copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *