Roșii cherry in ghiveci

Anul acesta am plantat câteva roșii cherry în ghiveci.

Semințe

Semințele le-am cumpărat din Real iar pe plic scrie că pot fi crescute în ghiveci. Am plătit 12 lei pe plic și înăuntru erau 13-14 semințe. Suficient pentru cel puțin doi ani… (în poze este un ghiveci cu două plante).

Pământ

Pământul l-am cumpărat pentru că am încercat și cu pământ „normal” dar a fost prea slab și nu au crescut roșiile.

Udare

Le-am udat o dată pe zi de obicei, de mai multe ori în zilele calde. Se udă în funcție de cât de umed e pământul. Trebuie sa fie umed dar să nu mustească apa.

Polenizare

Le-am polenizat cu o pensulă de desen. Trageti de la baza pistilului (mijlocul florii) înspre vârf. Dacă sunteți în soare, puteti vedea cum se scutură polenul din floare. Fiecare floare a fost polenizată de mai multe ori pentru ca nu știi când e pregatită floarea să elibereze polenul. De fiecare dată când le udam le și polenizam până când vedeam că floarea dă să se usuce.

Unele flori se usucă și cad. E normal. Chiar si cele polenizate se usucă, dar, după un timp, la baza florii veți vedea că apare o umflătură. Aceea este roșia. Se vede și în poze că multe roșii au în partea de jos ceva uscat. Sunt petalele florii care s-a uscat.

Recoltare

Încă nu am recoltat nimic pentru că, după cum se vede și în poze, roșiile sunt încă verzi. Le-am plantat târziu. Dar sunt foarte bucuros că s-au făcut foarte multe.

2 comentarii la „Roșii cherry in ghiveci”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *