Indepartarea negilor

Pentru indepartarea negilor exista mai multe solutii. Iată un extras din prospectul Wartner by Cryopharma – creion cu gel pentru indepartarea negilor și  verucilor:

„Negii sunt excrescențe inofensive pe piele, cauzate de virusul Human Papilloma (HPV). Există diferite tipuri de negi, dar cel mai des întâlniți sunt cei numiți „negi comuni”. Ei sunt alcătuiți dintr-un miez de țesut alimentat de vase de sânge la interior, iar la exterior sunt acoperiți cu straturi de piele. Negii comuni sunt recunoscuți după aspectul lor rugos, sub formă de „conopidă”. Ei apar de obicei pe mâini, genunchi și coate. Verucile sunt similare cu negii comuni, dar, în principal, apar pe talpa piciorului, călcâi sau degetele de la picioare. Ele tind sa fie plate și adesea dureroase din cauza presiunii cauzate de mersul pe jos.

[…]

Au existat dintotdeauna două moduri principale de a trata negii sau verucile. În primul rând preparatele pe bază de acid lichid, care sunt aplicate direct pe neg sau verucă, și, în al doilea rând, eliminarea efectuată prin terapia laser, ardere sau crioterapie, efectuată de către personal medical calificat sau prin folosirea unui tratament de crioterapie acasă (Wartner by Cryopharma).”

Personal recomand fie crioterapia (înghețarea cu azot lichid) efectuată într-un cabinet medical (aproximativ 15 lei pe sedință, sunt necesare 3-4 ședințe), fie creionul Wartner pentru tratament acasă (aproximativ 40 de lei). Nici una din aceste metode nu lasă cicatrici pe piele (spre deosebire de arderea negilor care lasă urme).

Crioterapia este mai rapidă dar simțiți o durere ca o mică arsură atunci când se aplică azotul lichid. Cu creionul nu simțiți durere dacă gelul nu ajunge pe pielea sănătoasă dar durează mai mult timp tratamentul: 4 zile se aplică gel, 4 zile se așteaptă să se descuameze pielea după care se repetă procesul.

Ca un prim pas vă recomand vizita la un medic dermatolog care să identifice corect negii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *