Centrala nu mai incalzeste apa

Daca aveti o centrala Vaillant care din cand in cand nu mai incalzeste apa suficient de tare, mai ales cand vine sezonul rece dar inainte de a fi pornita incalzirea, problema poate fi de la comutatorul de circuit apa calda / incalzire. Acesta se blocheaza datorita impuritatilor din apa si ramane comutat pe circuitul de incalzire. Din aceasta cauza cand dai drumul la apa calda vine apa rece sau doar putin incalzita. In schimb se incing caloriferele. De ce se intampla asta este mai usor de inteles din schema simplificata de mai jos:

Solutia ar fi curatarea comutatorului (ventil) daca gasiti un instalator care sa vrea sa faca asta. Cei de la service spun ca pot doar schimba piesa cu totul.

Puteti incerca si curatarea ventilului astfel: porniti caldura. Dupa ce a pornit caldura, deschideti si inchideti apa calda (nu foarte des, asteptati ca centrala sa comute).

19 comentarii la „Centrala nu mai incalzeste apa”

  1. Dati drumul la caldura, si cand s-a aprins flacara dati drumul la apa calda la robinet. Cand s-a aprins iar flacara pentru apa calda opriti robinetul. Faceti asa de 5-6 ori.

  1. Pare acceasi problema: valva in Y nu mai comuta pe apa calda. Eu am rezolvat-o ca am schimbat-o cu totul dar din ce am citit se poate si curata cea veche. Se blocheaza din cauza depunerilor din apa.

 1. Am avut si eu aceasta problema cu apa calda . Am urmat sfatul dvs si a mers . Sa va de-a dumnezeu multa sanatate fericire si noroc . Craciun fericit

 2. Buna ziua. Am o centrala IMMERGAS , si apa calda nu curge la robinet , iar caloriferele se incalzesc. Ce este de facut si cum pot remedia problema ?

 3. Am o centrala Ariston de 7 luni.
  Acum 2 zile a aparut eroare 101 si 105. A venit tehnicul, a scos filtru Y curatat etc. cand a dat eroarea, apa calda era intermitenta Iar caldura mergea.
  Dupa repatie, caloriferele nu sunt fierbinti, nu urca temperatura in camera, centrala porneste si se opreste frecvent.
  Ceva idei?

 4. Am o centrală de apartament de 3 camere Vaillant eco TEC pure instalată în iulie 2017. Nu încălzește apa am încercat cu închiderea și deschiderea robinetului vine puțin apa călduță apoi calîie .Am micșorat debitul apei pe rețea a funcționat o perioadă apoi problema a revenit.Fluctuează și presiunea cînd apare flacăra și crește astăzi am văzut și 2,3.Caloriferele fierbinți.Nu apare eroare pe afișaj.Un sfat vă rog.Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *