Centrala nu mai incalzeste apa

Daca aveti o centrala Vaillant care din cand in cand nu mai incalzeste apa suficient de tare, mai ales cand vine sezonul rece dar inainte de a fi pornita incalzirea, problema poate fi de la comutatorul de circuit apa calda / incalzire. Acesta se blocheaza datorita impuritatilor din apa si ramane comutat pe circuitul de incalzire. Din aceasta cauza cand dai drumul la apa calda vine apa rece sau doar putin incalzita. In schimb se incing caloriferele. De ce se intampla asta este mai usor de inteles din schema simplificata de mai jos:

Solutia ar fi curatarea comutatorului (ventil) daca gasiti un instalator care sa vrea sa faca asta. Cei de la service spun ca pot doar schimba piesa cu totul.

Puteti incerca si curatarea ventilului astfel: porniti caldura. Dupa ce a pornit caldura, deschideti si inchideti apa calda (nu foarte des, asteptati ca centrala sa comute).

5 comentarii la „Centrala nu mai incalzeste apa”

    1. Dati drumul la caldura, si cand s-a aprins flacara dati drumul la apa calda la robinet. Cand s-a aprins iar flacara pentru apa calda opriti robinetul. Faceti asa de 5-6 ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.