Se deschide greu usa de la figider

După un timp puteți constata că se deschide greu ușa de la frigider, mai ales după ce tocmai l-ați închis.

Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când deschideți frigiderul, aerul rece iese din frigider și în locul lui intră aer cald. După ce ați închis ușa, aerul cald începe să se răcească de la pereții reci ai frigiderului. Acest lucru face ca aerul să își piardă din volum, iar presiunea în frigider scade. Ceea ce duce la imposibilitatea de a deschide ușa imediat după ce ați închis-o.

În mod normal, presiunea se egalizează foarte repede prin furtunul prin care se scurge apa din frigider. Acest furtun iese în spatele frigiderului și varsă apa pe o cuvă din plastic de pe motor. Dacă furtunul este înfundat, atunci presiunea nu se poate egaliza repede și nu o să puteți deschide ușa.

Furtunul se blochează de obicei la ieșirea din frigider, fie cu resturi de alimente, fie cu gheață. Folosiți bățul de plastic cu care a venit frigiderul pentru a desfunda ieșirea.

Se mai poate întâmpla să fie foarte multă apă pe tava de pe motor, iar capătul furtunului să fie complet sub apă. În acest caz, dacă încercați să deschideți ușa, apa va fi sorbită pe furtun în sus și veți simți cum ceva opune rezistență. Ce trebuie să faceți este să poziționați capătul furtunului mai sus, asfel încât să nu fie sub apă și să poată intra liber aerul în el.

2 comentarii la „Se deschide greu usa de la figider”

  1. ce spui tu cu furtunul nimic adevarat am cumparat de doua zile frigider Ariston si nu pot sa folosresc usa decât daca trag cu doua mâini nu stiu ce sa fac sa dau cu ceva pe chederul usi daca nu sa vina sa l ia inapoi sa se spele cu el pe cap !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *