Rezolvare probleme router Linksys WRT160NL

Routerul WRT160NL are probleme din fabrică cu semnalul WiFi. Dacă vi se întâmplă să vă pierdeți legătura WiFi la router, mai ales când faceți streaming, faceți următoarele:

  • Conectați-vă la router

Deschideți un browser și în bara de adrese introduceți: 192.168.1.1

Pe pagina care va fi afișată, introduceți utilizatorul și parola (dacă nu le-ați modificat față de cum a fost configurat routerul atunci lăsați gol la utilizator, iar la parolă introduceți admin)

  • Mergeți în meniul Wireless, submeniul Advanced Wireless Settings și modificați următorii parametrii:

Beacon Interval: 1000

Fragmentation Threshold: 2304

RTS Threshold: 2304

Click Save settings pentru a salva modificările.

Advanced Wireless Settings wrt160nl

Problema pare a fi că, în timpul streamingului, routerul nu apucă să transmită beacon-ul pentru că legătura este foarte încărcată. Mărind intervalul la care se transmite beacon-ul, se micșorească riscul acesta să nu poată fi transmis.

Acestă setare, Beacon Interval, nu este disponibilă in DD-WRT. Puteți reveni de la DD-WRT la firmware-ul descărcat de pe site-ul Linksys, și apoi să faceți modificările de mai sus.

Până să fac această modificare laptopul își pierdea aproape în fiecare zi legătura WiFi deși îmi arăta că are semnal. Atât doar că nu se mai putea conecta la nimic, nici măcar la router. Această problemă apare mai des dacă distanța de la router este mai mare, dacă semnalul traversează zone cu mult metal sau aburi, dacă sunt multe routere în jur sau dacă faceți streaming sau utilizați intens internetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *