A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB flash drive, please insert it now.

Mesajul de eroare:

A required CD/DVD drive device driver is missing. If you have a driver floppy disk, CD, DVD, or USB flash drive, please insert it now.

Apare atunci când încercați să instalați Win 7 pe un calculator cu porturi USB3. Win 7 nu are driverele pentru USB3. Ce puteți face este să intrați în BIOS și să dezactivați suportul pentru USB3 sau să adăugați driverele pentru USB3 la kit-ul de instalare pentru Win 7 (dacă aveți kitul pe USB stick și nu pe CD/DVD). Pentru a face asta urmați pasii de la linkul de mai jos:

https://downloadcenter.intel.com/download/25476/Windows-7-USB-3-0-Creator-Utility

  1. Faceți clic pe butonul din stânga numit „Win7-USB3.0-Creator-V3-Win7Admin.zip„.
  2. După ce s-a descărcat, dezarhivați fisierul .zip.
  3. Rulați fișierul Installer_Creator.exe
  4. Alegeți calea (litera) stick-ului.
  5. Apăsați butonul „Create Image”
  6. Așteptați până când se termină adăugarea driverelor USB3  la kitul Win 7 (Butonul „Create Image” devine din nou activ).

După instalare puteți avea surpriza că porturile USB nu functionează și nici placa de rețea. Deci nu puteți instala driverele. Pentru a avea driverele la dispoziție după instalarea win 7, decărcațile de pe net și copiați-le pe stick-ul de pe care instalați win 7. Porniți instalarea dar inainte de a începe instalarea propriu-zisă copiați driverele pe disk-ul calculatorului folosind comanda:

Apăsați SHIFT + F10 (SHIFT + Fn + F10 la unele modele): se va deschide un terminal.

Tastați în el comanda:

xcopy sursă destinație /O /X /E /H /K

De exemplu:

xcopy d:\cale-spre-drivere-pe-stick c:\cale-spre-diskul-calculatorului /O /X /E /H /K

Tineți seamă și de faptul ca partițiile invizibile de obicei, vor fi vizibile si vor primi litere de disk. Deci diskul C: s-ar putea sa fie o partiție invizibilă de obicei iar partiția pe care se va instala sistemul în final va avea acum litera D: (iar după instalarea i se va schimba litera în C:).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *