Recenzie mașină de pâine Panasonic SD-ZX2522KXS, 1200 g, 37 programe, Negru/Inox

Deși are o singură paletă, cuva are două dungi pe interior în care se agață din când în când aluatul și deci e frământat foarte bine.

Paleta este antrenată de un singur motor, printr-o curea de cauciuc bănuiesc, la fel ca la mașina de spălat. Asta înseamnă zgomot redus când functionează. Poți să stai lângă ea și să ai o conversatie fără probleme.

Mașinile care au două palete, sunt acționate prin roți dințate (paletele trebuie să rămână sincronizate) și din cauza asta zgomotul este mult mai mare.

Paleta și axul au decupaje în care intră aluatul și, după coacere, se întărește. Asta înseamnă că atunci când scoți pâinea din cuvă, paleta va rămâne în cuvă (față de alte mașini la care primești un dispozitiv cu care să scoți paleta din pâine).

Dispensorul de drojdie uscată face puțin zgomot când bagă drojdia. Are o clapetă pe care o plesneste de cateva ori ca să cadă drojdia. Ai crede că nu e nevoie dar drojdia uscată se electrizează foarte ușor și se agață de marginea plicului etc. Deși e un zgomot mai puternic, în practică nu mă deranjează.

Deși nu are fereastra transparentă în capac (ce se vede în poze e o fereastră în dispersorul de drojdie) nu ai nevoie de așa ceva. Poți ridica rapid capacul și să vezi ce se întamplă. Mașina are senzor de temperatură și o să compenseze pierderea de caldură.

Are 3 niveluri de bronzare. Pe toate 3 pâinea iese la fel de coaptă, diferența e mai mult în culoarea cojii. Primul nivel lasă coaja albă ca miezul. Pe al doilea e mai maronie, iar pe al treilea și mai maronie dar nu arsă. Pe toate 3 nivelurile coaja ramane moale (nu o simți ca o coajă).

Cuva și paleta sunt teflonate. În manual ești avertizat că ingredientele dure pot zgâria cuva (zahăr nemăcinat, semințe). E bine de știut, dar, zahărul se dizolvă în lichid înainte de a începe frământare iar semințele sunt adăugate la sfârșit, din dispensor.

Rețeta de gem este cea cu gel. Bănuiesc că se poate face și fără, nu am încercat. Zahărul ar trebui să fie măcinat înainte pentru că la gem e o cantitate mare și o să zgârie cuva.

Un comentariu la „Recenzie mașină de pâine Panasonic SD-ZX2522KXS, 1200 g, 37 programe, Negru/Inox”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *