Momax Sven – review mobilă

Ce probleme am întămpinat cu o comodă Sven, cumpărată de la Momax (moemax.ro):

  • din trei fețe de sertar, două au venit cu defecte vizuale: finisaj sărit în două puncte la una, o zgârietură la cealaltă.
  • pentru cei care nu știu, Momax e la fel ca Ikea, mobila vine pe bucăți și trebuie asamblată. Am dus înapoi cele două bucăți defecte să le schimb în garație dar nu au vrut. Au zis că să duc toată mobila înapoi ca să o schimbe cu totul. Când le-am spus că e montată deja au ridicat din umeri. În plus, și dacă le duceam mobila înapoi, nu aveam nici o garanție că cea nouă nu avea și ea defecte. Asta e o mare problemă.
  • Asamblarea zic ei că durează 45 de minute. Mai degrabă durează o zi întreagă dacă nu ai mai luat nimic de la ei și nu ești obișnuit cu sistemul lor.
  • La asamblare au un sistem de etichete pe fiecare bucată de mobilă, etichete pe punga cu șuruburi etc. lucru care face instalarea mai ușoară decât la Ikea.
  • Unele elemente metalice, șuruburi, șine sertare etc. sunt de slabă calitate. Unele au și dimensiunea nepotrivită. De exemplu sunt niște elemente metalice care se bagă într-o gaură și se rotesc ca să prindă un capăt de holtzșurub. Acele elemente sunt dintr-un metal foarte slab, se pot îndoi cu mâna. Bineînțeles, se îndoaie și când încerci să le strângi. În plus aceleași elemente sunt folosite și la sertare, unde pal-ul e mult mai subțire și nu se prea potrivesc (dau să iasă în afara pal-ului).
  • La asamblarea între două bucăți de pal folosesc doar sistemul de mai sus, fără dibluri de lemn între. La același tip de îmbinare Ikea are niște dibluri de lemn, care trag piesele în poziția corectă una față de alta și după aia se folosesc elementele metalice pentru fixare.
  • Dacă asamblarea durează o zi, reglarea sertarelor durează încă una cel puțin. Deși am asamblat șinele în găurile date de ei în fabrică, nici un sertar nu era centrat la final, iar unul lovea în margine chiar. Lucrul ăsta se vede și in pozele lor, spațiul între sertar și corpul comodei nu este egal sus-jos-stânga-dreapta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *