Etape constucție casă

Actualizare informații cadastrale / întăbulare

Întăbularea înseamnă a trece ceva într-un tabel. Terenurile tot timpul au fost întăbulate dar datele trecute în tabel s-au schimbat de-a lungul anilor. Acum se merge pe un număr unic și coordonate GPS. Înainte, dacă o parcelă avea numarul 77 și era împarțită în două, parcelele noi aveau numerele 77/1, 77/2. Numerele ajungeau să se complice foarte mult după mai multe împărțiri, alipiri.

Așadar, terenul e posibil să fie deja întăbulat dar să nu aibă număr cadastral nou (exemplu 123456). Exemplu număr cadastral vechi: A1/3/4-1/3/44.

Nu e clar dacă trebuie făcută neapărat actualizarea. Trebuie să poți scoate de la Oficiul de Cadastru: Cartea Funciară Teren (CF) de informare, Plan de situaţie (1 :500).

Preț aproximativ actualizare: 1000 ron, TVA inclus.

După această etapă, proprietatea va apărea cu număr cadastral nou pe harta oficială la adresa http://geoportal.ancpi.ro/geoportal/imobile/Harta.html

Parcelele cu galben au numere noi:

Certificat de urbanism

Cu CF-ul, panul de situație și o cerere tip de la primăria de care aparține terenul se poate cere la primărie Certificatul de urbanism.

Certificatul de urbanism va menționa ce alte avize și aprobări vor mai fi necesare pentru obținerea autorizației de construcție.

După ce aveți certificatul de urbanism, puteți apela la un arhitect care vă va ajuta cu toată documentația pentru respectivele avize și aprobări, pe lângă crearea planului de arhitectură al casei.

Planuri posibil necesare pentru autorizația de construcție:

  • Arhitectura: memoriu tehnic, deviz estimativ, calculul coeficientului global G de izolare termică, plan de încadrare în zonă, plan de situație, planurile tuturor nivelurilor, cotate, 1-2 secțiuni, toate fațadele.
  • Rezistența: memoriu tehnic, planul fundațiilor, referat de verificare pentru exigența de verificare A (structuri). Pentru consolidări și intervenții asupra unor construcții existente este necesară întocmirea unei expertize tehnice.
  • Instalații: memorii tehnice, schemele coloanelor instalațiilor sanitare și termice, schema tabloului electric general.

– acest articol se actualizează –

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *