Cum redirectezi un subdomeniu la un server de Counter Strike prin DNS

english version here

Ce trebuie sa ai:

  • Un server de CS instalat acasa, pe PC-ul tau.
  • Ai un client pentru DNS dinamic instalat pe PC-ul sau pe router-ul tau: drona.dyndns-server.com indica spre IP-ul tau (de la PC sau router).
  • Ai un domeniu gazduit: drona.ro
  • Vrei sa ai un subdomeniu rs.drona.ro pe care sa il dai la oameni pentru a se conecta la serverul tau de Counter Strike.

Daca ai o firma de gazduire buna, in control panel (cpanel), vei avea access la „Simple DNS Zone Editor” sau „Advanced DNS Zone Editor”. Aici adauga urmatoarea inregistrare:

De retinut ca nu trebuie sa creezi rs.drona.ro cu utilitarul cpanel/Subdomains. Doar adaugi inregistrarea CNAME. CNAME inseamna „nume canonic” iar inregistrarea noastra informeaza sistemul DNS ca numele canonic pentru rs.drona.ro este drona.dyndns-server.com

De asemenea de retinut ca numele este rs.drona.ro. (cu un punct la sfarsit). Asa a corectat cpanel numele introdus de mine.

Valoare TTL este cea implicita. Am pus aceeasi valoare pe care cpanel-ul a folosit-o pentru alte subdomenii pe care le-am creat.

Dupa ce ati creat inregistrarea s-ar putea sa trebuiasca sa asteptati pana inregistrarea este copiata in sistemul DNS. Eu am asteptat 24h la prima incercare. La a doua a mers instantaneu. Depinde de sincronizarea cu actualizarea DNS-ului de la firma de gazduire.

Aceasta redirectare functioneaza pentru orice jocuri, nu numai Counter Strike sau mod-uri de HL.

Distractie!

rs.drona.ro – CS 1.6 – Respawn – doar Steam

 

Un comentariu la „Cum redirectezi un subdomeniu la un server de Counter Strike prin DNS”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *