Cum redirectezi un subdomeniu la un server de Counter Strike prin DNS

english version here

Ce trebuie sa ai:

  • Un server de CS instalat acasa, pe PC-ul tau.
  • Ai un client pentru DNS dinamic instalat pe PC-ul sau pe router-ul tau: drona.dyndns-server.com indica spre IP-ul tau (de la PC sau router).
  • Ai un domeniu gazduit: drona.ro
  • Vrei sa ai un subdomeniu rs.drona.ro pe care sa il dai la oameni pentru a se conecta la serverul tau de Counter Strike.

Daca ai o firma de gazduire buna, in control panel (cpanel), vei avea access la „Simple DNS Zone Editor” sau „Advanced DNS Zone Editor”. Aici adauga urmatoarea inregistrare:

De retinut ca nu trebuie sa creezi rs.drona.ro cu utilitarul cpanel/Subdomains. Doar adaugi inregistrarea CNAME. CNAME inseamna „nume canonic” iar inregistrarea noastra informeaza sistemul DNS ca numele canonic pentru rs.drona.ro este drona.dyndns-server.com

De asemenea de retinut ca numele este rs.drona.ro. (cu un punct la sfarsit). Asa a corectat cpanel numele introdus de mine.

Valoare TTL este cea implicita. Am pus aceeasi valoare pe care cpanel-ul a folosit-o pentru alte subdomenii pe care le-am creat.

Dupa ce ati creat inregistrarea s-ar putea sa trebuiasca sa asteptati pana inregistrarea este copiata in sistemul DNS. Eu am asteptat 24h la prima incercare. La a doua a mers instantaneu. Depinde de sincronizarea cu actualizarea DNS-ului de la firma de gazduire.

Aceasta redirectare functioneaza pentru orice jocuri, nu numai Counter Strike sau mod-uri de HL.

Distractie!

rs.drona.ro – CS 1.6 – Respawn – doar Steam

 

Un comentariu la „Cum redirectezi un subdomeniu la un server de Counter Strike prin DNS”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.